A inceput sezonul constructiilor. Parca te inspira si pe tine cand vezi atatea case care se construiesc si dorinta arzatoare parca nu te mai lasa in pace. Nu este un drum usor, dar nici complicat atunci cand te documentezi inainte si urmezi cativa pasi importanti, pentru a nu avea probleme inainte sau in timpul constructiei.
Multe persoane au inceput sa se mute din ce in ce mai mult de la oras, sa scape de galagie si poluare. Chiar si locul de parcare poate fi o problema care te-a dus la gandul de ati construii propria casa cu tot cu garaj.
Nu poti sa spui ca nu ai visat niciodata la o casa cu acel emblematic gardulet alb si poate de ce nu un caine care sa aiba mereu grija de copii tai si de curtea ta.
Asadar, sa intram putin in tema si sa vedem cam ce ar trebui sa ai in vedere inainte sa te apuci efectiv de construit.
Bugetul
Inainte de tot trebuie sa iti stabilesti un buget. Trebuie sa ai in vedere ca de multe ori bugetul va fi depasit din dorinta de a schimba anumite lucruri pe parcursul constructiei sau anumite finisaje pe care le vei dori in anumite camere.
Asadar, macar un 10% in plus pentru bugetul tau nu ar strica pentru eventualele “mofturi” pe care toti le avem.
Locatia terenului pentru viitoarea locuinta
Atunci cand iei in considerare constuctia unei case trebuie sa ai in vedere mai multi factori importanti ca de exemplu terenul. Unde il iei? Indicat este sa fie cat mai aproape de magazine, scoala si de ce nu, job. Binenteles, job-ul se poate schimba, dar cele necesare sunt importante sa fie cat mai aproape de tine.
Poate vrei sa iti faci o casa la munte sau la mare. Avand in vedere locatia putin mai complexa din cauza terenului, poti face o verificare la autoritatile locale pentru a vedea daca este construibil terenul sau nu.
Drumul de acces trebuie sa fie practicabil in toate anotimpurile, de aceea o intrebare vecinilor cu siguranta nu va strica.
Ce materiale vei folosi
Te-ai gandit la teren si ai rezolvat. Bun. Acum te gandesti cum sa o construiesti. Materiale sunt multe si pareri la fel de multe. In functie de tipul de casa pe care il vrei, de exemplu vila cu etaj, casa cu parter sau poate chiar o cabana, te poti lasa usor influentat de materialele pe care le vei folosi. Bca-ul, caramida si lemnul sunt cele mai des folosite in constructii fiind bune izolatoare, cat si rezistente.
Daca vrei o casa de care sa se bucure si copii tai atunci cand vor creste, o locuinta facuta din caramida sau bca iti va satisface toate cerintele.
Pe langa ziduri, care sunt cele mai mici griji ale tale, vor fi si materialele pentru fundatie, stalpi, acoperis si chiar si gardul, pentru a avea intimitatea mult dorita.
Inainte sa incepi sa iti faci calcule, cel mai bine este sa discuti cu un arhitect pentru a gasi un plan al viitoarei tale case, in care va cuprinde tot ce este necesar pentru o constructie de calitate si durabila in timp.
Ce tipuri de geamuri termopan si usi sa folosim
Geamuri termopan si usile viitoarei tale case sunt la fel de importante si trebuie sa ai in vedere un buget special pentru ele. Termopane Rehau te vor salva de cheltuieli inutile cu incalzirea casei, care cu siguranta te-ai gandit deja la asta cat si o protectie antifurt. Au o gama larga de geamuri termopan din care poti sa alegi, in diverse culori si modele ca sa se asorteze perfect cu orice tip de casa vei dori sa construiesti.
Datorita consultantei pe care acestia o ofera, vei putea lua legtura direct cu ei pentru a te indruma cat mai bine in achizitia geamuri termopan si ferestre termopan in functie de locatia viitoarei case. In plus, te vor ghida in privinta carui tip de geamuri se preteaza cel mai bine, acestea fiind cu geamuri duble sau triple (tripan).
Iti vor oferi si o gama larga de accesorii ca sa finalizezi complet aceasta parte esentiala a casei tale.
Izolatia este importanta la o casa de aceea termopane Rehau este bine cunoscuta ca unul dintre cei mai mari producatori din tara si de o calitate ireprosabila.
Cand e vorba de geamuri termopan si usi, ii poti lasa pe ei sa isi faca treaba, stiind exact de ce anume ai nevoie si sa te concentrezi la detaliile casei tale, care vor face o diferenta majora in aspectul viitoarei tale case.
Orientarea casei
Orientarea casei este deasemenea importanta pentru a avea lumina pe care ti-o doresti, cat si pentru a evita vanturile reci din timpul iernii.
- Sud – vei avea cea mai multa caldura iarna;
- Nord – rece, de aceea este bine ca spatele casei sa fie in aceasta directie;
- Est – lumina dimineata si dupa amiaza;
- Vest – lumina dupa amiaza si seara.
Firma de constructii
Constructia unei case trebuie realizata cu o echipa profesionista, care va poate da si garantia lucrarilor facute. Asadar, este indicat sa cereti mai multe oferte ale mai multor societati de constructii pentru a vedea ce beneficii si avantaje va pot oferi. Pretul este si el o caracteristica importanta, dar va poate pacali in timp. Astfel, un pret foarte mic poate insemna o calitate indoielnica a lucrarilor si fara o garantie clara a prestarilor care vor urma sa fie facute.
Daca se poate, puteti verifica review-uri despre firma de constructii pentru a vedea mai bine cum isi desfasoara activitatea in teren.
Avansul este de asemenea important si este recomandat sa fie achitat in etape in timp ce constructia evolueaza.
Contractul incheiat intre tine si firma de constructii trebuie sa cuprinda sumele si termenele de plata, dar si garantia si materialele care vor fi folosite.
Acum ca am trecut totul in revista este timpul sa te apuci efectiv si de treaba. Nu trebuie sa fi descurajat de acte si drumurile dese pentru diferitele autorizatii sau mici probleme care vor intervenii pe parcursul constructiei, in final vei respira usurat si te vei bucura de roadele muncii tale.