termopane rehau https://rehau-termopane.ro termopane,tamplarie pvc,termopan,termopane bucuresti Thu, 12 Jan 2023 08:20:25 +0000 ro-RO hourly 1 Ferestre termopan si aerisirea naturala a locuintei https://rehau-termopane.ro/ferestre-termopan-si-aerisirea-naturaa/ https://rehau-termopane.ro/ferestre-termopan-si-aerisirea-naturaa/#respond Mon, 26 Sep 2022 11:24:54 +0000 http://rehau-termopane.ro/?p=3772 Termopane Aerisirea unei locuinte este obligatorie atat pentru casa, cat si pentru sanatatea celor care locuiesc in aceasta. Pentru a realiza o ventilatie corecta vei avea nevoie de ferestre si usi de termopan de cea mai buna calitate, care sa iti asigure o aerisire corespunzatoare, dar in acelasi timp si siguranta mai ales noaptea, indiferent…

Articolul Ferestre termopan si aerisirea naturala a locuintei apare prima dată în termopane rehau.

]]>
Termopane

Aerisirea unei locuinte este obligatorie atat pentru casa, cat si pentru sanatatea celor care locuiesc in aceasta. Pentru a realiza o ventilatie corecta vei avea nevoie de ferestre si usi de termopan de cea mai buna calitate, care sa iti asigure o aerisire corespunzatoare, dar in acelasi timp si siguranta mai ales noaptea, indiferent daca esti acasa sau plecat. Feroneria joaca un rol important deoarece iti poate da libertatea de a alege modul de deschidere, astfel putand beneficia de aer proaspat atat cat ai nevoie, in functie si de temperatura de afara.

Tamplaria de termopan este cea mai buna in acest moment datorita faptului ca poate etansa perfect ferestrele si usile, oferind astfel o protectie excelenta impotriva curentilor de aer, a umezelii, dar si a temperaturilor extreme de afara, indiferent de sezon.

Ventilatia naturala – ce este si de ce este importanta?

Ventilatia reprezinta procesul prin care aerul circula intr-o locuinta, intre camere, dar si intre mediul interior si cel exterior. Este important de stiut faptul ca o locuinta ventilata intr-un mod eficient va avea nivelul de umiditate tinut sub control, fiind in acest fel mult mai usor pentru tine sa traiesti intr-un mediu cu o valoare normala, nici prea scazuta sau prea mare, astfel incat sa iti provoace probleme de sanatate. De asemenea este cunoscut faptul ca o umiditate prea mare avariaza peretii prin aparitia mucegaiului, acesta fiind un pericol insemnat pentru sanatatea ta si a familiei.

Ventilatia naturala reprezinta cel mai usor mod prin care poti sa iti aerisesti camera. Aceasta se realizeaza prin deschiderea usilor si a ferestrelor, iar diferenta de presiune dintre mediul exterior si cel interior, vor crea curenti de aer ce vor patrunde si vor introduce aer proaspat in casa.

Pentru a facilita o aerisire corecta trebuie sa te asiguri ca ai instalate cele mai performante termopane, in acest fel putand preveni pierderile excesive de energie termica. O locuinta aerisita in mod natural va impiedica aparitia condensului pe geamuri, umiditatea va putea fi tinuta sub control, iar mucegaiul si igrasia nu iti vor afecta sanatatea.

Tipuri de deschidere pentru o aerisire perfecta

Schimbul de aer dintre interior si exterior se realizeaza usor si rapid, fara costuri suplimentare, tot ceea ce este necesar este ca termopanele pe care doresti sa le montezi sa fie de cea mai inalta calitate. Cele mai populare moduri de deschidere sunt urmatoarele:

 • Batant – aceasta este deschiderea clasica, cea mai des intalnita in locuinte, realizandu-se de la dreapta la stanga, spre interiorul camerei, putand beneficia de o aerisire rapida;
 • Oscilobatant – acest tip adauga celei clasice si optiunea de a deschide in mod inclinat fereastra sau usa spre interior. Cu ajutorul functiei oscilante, ferestrele se vor deschide aproximativ 5- 10 cm, putandu-se realiza o aerisire sigura si corecta, chiar si atunci cand nu esti acasa.
 • Culisant – ferestrele culisante se deschid prin actionarea intr-o linie dreapta, catre dreapta sau stanga. De cele mai multe ori, aceasta deschidere este mult mai economica din punct de vedere al spatiului folosit. Ventilatia se poate realiza foarte usor si permite aceeasi volum de aer precum cele clasice batante.

Care sunt cele mai bune sisteme pentru o ventilatie corespunzatoare

Rehau este cel mai mare producator de tamplarie PVC din Romania, avand produse nu doar competitive din punct de vedere al preturilor, cat si al performantelor. In fiecare an, departamentul lor de cercetare si dezvoltare cauta cele mai bune solutii pentru a imbunatati eficienta termica si fonica, dar si aspectul lor. Iti poti achizitiona termopanele avand posibilitatea de a le personaliza exact asa cum iti doresti atat in privinta culorilor, materialului, foilor de geam, dar si a modului de ventilatie.

Iti voi detalia cateva modele care te vor ajuta sa aerisesti intr-un mod eficient fara sa iti faci probleme in privinta securitatii sau a infiltrarii apei.

Rehau Euro Design 70

Modelul Euro Design 70 are o adancime constructiva de 70 mm si 2 garnituri de contact, asigurand astfel protectie suplimentara impotriva pierderilor termice. Profilul este armat cu otel zincat cu o grosime de 1.5 – 2 mm, astfel obtinand o rezistenta si o securitate mult mai mare.  Dispune de izolare fonica avand calificativul 5 si o etanseitate pana la grupa de solicitare C. Se poate personaliza feroneria astfel incat sa o poti deschide in mai multe moduri, asigurand in acest fel ventilarea camerei unde este instalat.

Rehau SYNEGO

Synego ofera o adancime constructiva de 80 de mm, iar impreuna cu  cele 2 sau 3 garnituri iti vor da etanseitatea perfecta, indiferent de zona in care ai locuinta. Au un coeficient termic de Uf= 0.94 W/ m2k pentru tamplarie si pentru sticla Ug = 0.6 W/ m2k, putand fi montate pana la 3 foi de geam.

Tamplaria este armata cu otel zincat cu o grosime de 1.5 – 2 mm, avand avantajul de a nu isi schimba proprietatile si forma in timp. Dotate cu feronerie ROTO, acestea permit o ventilatie suficienta, dar si o siguranta marita impotriva intrarilor neautorizate.

Rehau culisante cu ridicare

Termopanele culisante au fost si vor ramane mereu cele mai dorite, mai ales cu noul sistem de ridicare in plan paralel GENEO. Acestea sunt foarte bine izolate atat fonic, cat si termic. Un avantaj al acestor profile, pe langa aspectul modern pe care ti-l ofera este siguranta antiefractie si usurinta de manipulare a acesteia. Este realizata din materiale reciclabile, astfel devenind un produs ecologic si prietenos cu mediul inconjurator.

Aceste tipuri de termopane fata de celelalte modele pot fi realizate la dimensiuni impresionante, cu o inaltime de 2.7 m pana la 10 m latime si o greutate maxim admisa a canatului de 400 kg. Cu acest tip de deschidere aerisirea se va realiza corespunzator fara sa iti ocupe spatiu suplimentar atunci cand sunt deschise. Le poti dota cu plase de protectie pentru a nu iti face griji in privinta patrunderii a diverselor insecte.

Izolarea completa a unei locuinte este foarte importanta pentru a controla cat mai bine caldura sau frigul din exterior. Insa, indiferent de vreme este necesar si obligatoriu sa aerisesti intreaga casa de cel putin cateva ori pe zi pentru e elimina excesul de umezeala din aer, evitand astfel si formarea mucegaiului.

In plus poate aduce nenumarate beneficii sanatatii si iti va da o putere mai mare de concentrarea sau o relaxare perfecta. Familia ta merita tot ce este mai bun, iar cu termopanele de la Rehau ii vei stii mereu in siguranta si fericiti, indiferent de anotimp.

Articolul Ferestre termopan si aerisirea naturala a locuintei apare prima dată în termopane rehau.

]]>
https://rehau-termopane.ro/ferestre-termopan-si-aerisirea-naturaa/feed/ 0
Exista geamuri termopan colorate? Raspuns rapid: Da! https://rehau-termopane.ro/exista-geamuri-termopan-colorate/ https://rehau-termopane.ro/exista-geamuri-termopan-colorate/#respond Sun, 25 Sep 2022 11:13:09 +0000 http://rehau-termopane.ro/?p=3771 Geamuri termopan Indiferent ca este vorba de o casa nou construita, apartament sau de o locatie unde se desfasora activitati economice, amenajarea eficienta a spatiului trebuie realizata astfel incat sa promoveze un confort sporit si o stare de bine. Una dintre cele mai importante elemente care contribuie in mod direct la aceste lucruri este lumina…

Articolul Exista geamuri termopan colorate? Raspuns rapid: Da! apare prima dată în termopane rehau.

]]>
Geamuri termopan

Indiferent ca este vorba de o casa nou construita, apartament sau de o locatie unde se desfasora activitati economice, amenajarea eficienta a spatiului trebuie realizata astfel incat sa promoveze un confort sporit si o stare de bine. Una dintre cele mai importante elemente care contribuie in mod direct la aceste lucruri este lumina naturala.

Iluminatul artificial este necesar si esential, insa nu trebuie sa fie singura sursa. Pentru a te asigura ca oferi spatiului un nivel de lumina adecvat este crucial ca ferestrele instalate sau pe care urmeaza sa le montezi sa fie de dimensiuni mari si sa respecte cele mai inalte standarde de calitate, asigurandu-te astfel ca te vei bucura nu doar de lumina abundenta, ci si de o izolatie adecvata atat din punct de vedere termic, cat si fonic.

In ziua de azi, in Romania si nu numai, geamuri termopan a devenit alegerea standard pentru geamuri si usi de cea mai buna calitate. Insa, de multe ori clientii si proprietarii se intreaba daca nu exista si alta varianta ce poate fi aleasa pentru geamuri fata de optiunea clasica transparenta. Din fericire Rehau, cel mai mare producator de geamuri termopan din Romania, ofera acestora posibilitatea de a achizitiona tamplarie echipata cu geamuri colorate.

Ce culori poti alege pentru geamuri termopan?

Este bine cunoscut faptul ca geamuri termopan pot fi colorate intr-un numar foarte mare de culori, acest lucru fiind un avantaj major, deoarece aspectul locuintei poate fi imbunatatit semnificativ. Insa, nu doar acestea pot beneficia de aceasta schimbare cromatica. Geamurile pot fi acum mult mai usor colorate, putand oferi spatiului un design nou si un aspect mult mai interesant.

De cele mai multe ori sunt alese culorile alb, maro si gri, acestea fiind folosite pentru a filtra mai bine razele solare intense si pentru a scadea usor cantitatea de lumina permisa, fiind un mod mai placut de a te bucura de aceasta la un nivel confortabil, indiferent ca este soare puternic afara sau zapada ( zapada reflecta o cantitate insemnata de radiatii solare, putand produce disconfort la nivelul ochilor).

          Clientii pot apela cu incredere la producatorul Rehau, acestia oferind peste 60 de culori RAL din care pot alege, existand alternative care sa se potriveasca cu aproape orice decor.

De ce sa alegi geamuri termopan colorate?

Asemenea geamurilor normale, sticla colorata are aceleasi proprietati pozitive, oferind un grad sporit de izolatie termica si fonica, acestea fiind una dintre cele mai bune alegeri pentru case, apartamente sau chiar spatii comerciale.

Cele mai mari avantaje de geamuri termopan colorate sunt:

·        Aspect imbunatatit

Geamurile clasice, trasparente sunt alegerea clasica atunci cand vine vorba de termopane. Permit o cantitate insemnata de lumina sa treaca, iar vederea catre exterior este limpede. Insa, aceasta de multe ori poate fi o alegere anosta, putand imbunatati semnificativ aspectul locuintei sau spatiului de birouri daca alegi o culoare diferita.

Poti selecta nuante usor mai inchise la culoare pentru a filtra mai bine razele puternice ale soarelui si sa ofere o lumina cu o intensitate mai redusa, acesta fiind un beneficiu nu doar pentru satanatea ta si a familiei, ci si a mobilierului ce ar putea suferi din cauza soarelui.

·        Mai multa intimitate

Culori mai aprinse precum albastru, verde, galben sau rosu pot influenta si pot schimba dramatic atmosfera, putand fi folosite cu succes pentru a separa anumite camere intre ele sau sa ofere o pata de culoare pentru a inveseli spatiul. De exemplu, o bucatarie poate fi separata de living cu ajutorul unei usi culisante, iar daca alegi ca geamul sa aiba o culoare diferita fata de cea transparenta, atunci te vei putea bucura de un design frumos si de intimitate intre camere.

In cazul unei cladiri de birouri, se poate opta pentru asemenea geamuri termopan pentru a separa intr-un mod placut spatiile de lucru, putand oferi angajatilor nu doar un loc personal in care sa isi desfasoare activitatea, ci si un mediu agreabil de munca.

·        Mentenanta scazuta

Geamuri termopan colorate nu sunt cu mult diferite fata de cele clasice, neavand nevoie de un tratament sau o intretinere speciala. Curatarea se face usor cu ajutorul unei carpe de microfibra si a unei solutii special conceputa pentru spalarea geamurilor.

Care sunt principalele tipuri de geamuri termopan din care poti alege?

Unul dintre cele mai importante elemente pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand doresti sa iti schimbi termopanele vechi cu unele performante de la Rehau este sticla. Acestea au un rol foarte important ce contribuie in mod direct la izolarea termica si fonica a casei, dar permit si luminii sa patrunda in camera. Cele mai importante tipuri de geamuri din care poti alege sunt:

·        Sticla float

Sticla float este sticla transparenta clara pe care cu totii o cunoastem. Este principalul tip folosit in tara noastra si in lume, fiind alegerea perfecta atunci cand doresti sa ai o vedere clara catre exterior.

·        Sticla colorata (fumurie)

Este o sticla ce ofera un avantaj asupra filtrarii luminii, oferind astfel mai mult confort atunci cand soarele este puternic.

·        Sticla Low- E

Acest tip de sticla a fost tratat astfel incat radiatiile termice oferite de soare sa fie redirectionate catre interior. Poate fi o functie excelenta pentru zonele racoroase din Romania.

·        Sticla de securitate

Aceasta este mult mai rezistenta fata de sticla standard float, avand avantajul de a ramane intreaga in cazul in care este sparta intr-un accident.

·        Sticla 4 season

Una dintre cele mai inovative tipuri de sticla, 4 season are capacitatea de a izola si a tine mai bine caldura in casa in timpul iernilor si poate controla mai bine radiatiile solare din exterior. Efectul de sera este mai bine tinut sub control, fiind un mod excelent prin care iti poti scadea si mai mult facturile cu energia termica.

Geamuri termopan este una dintre cele mai bune alegeri pe care le poti face pentru casa ta. Indiferent de ce culoare alegi pentru toc sau geam, expertii din cadrul Rehau recomanda ca tamplaria sa fie de cea mai buna calitate, astfel sa te poti bucura nu doar de un aspect elegant si primitor, ci si de un mediu confortabil, cu temperaturi optime pe tot cuprinsul anului.

Articolul Exista geamuri termopan colorate? Raspuns rapid: Da! apare prima dată în termopane rehau.

]]>
https://rehau-termopane.ro/exista-geamuri-termopan-colorate/feed/ 0
Cum sa cureti folia de pe termopane? https://rehau-termopane.ro/cum-sa-cureti-folia-de-pe-termopane/ https://rehau-termopane.ro/cum-sa-cureti-folia-de-pe-termopane/#respond Tue, 20 Sep 2022 11:13:04 +0000 http://rehau-termopane.ro/?p=3770 In ziua de azi, ferestrele si usile de termopane au devenit standardul in ceea ce priveste tamplaria aleasa pentru case. Indiferent ca locuiesti la casa sau apartament, echiparea acesteia cu cea mai performanta tamplarie atat din punct de vedere termic si fonic, cat si al securitatii trebuie sa fie o prioritate pentru tine. Insa, atunci…

Articolul Cum sa cureti folia de pe termopane? apare prima dată în termopane rehau.

]]>
In ziua de azi, ferestrele si usile de termopane au devenit standardul in ceea ce priveste tamplaria aleasa pentru case. Indiferent ca locuiesti la casa sau apartament, echiparea acesteia cu cea mai performanta tamplarie atat din punct de vedere termic si fonic, cat si al securitatii trebuie sa fie o prioritate pentru tine.

Insa, atunci cand acestea sunt montate, vei observa ca pe ramele PVC exista o folie de protectie ce poate deveni problematica daca nu este indepartata la timp. Prin urmare, iti vom oferi cateva detalii despre aceasta si o metoda eficienta de a o inlatura rapid si fara probleme.

De ce se foloseste folia de termopan?

Folia de termopan indeplineste un scop bine determinat, aceea de a proteja ramele pe tot parcursul montajului, incepand de la transportul acestora la destinatie, pana la instalarea propriu zisa. De cele mai multe ori, atunci cand ferestrele de termopan trebuie montate, casele nu sunt inca finisate sau procesul de renovare inca nu este terminat.

In acest fel, folia de protectia le va proteja de zgarieturi si diferite materiale ce le pot murdari sau pata, acestea fiind astfel mult mai greu de curatat. In momentul in care celelalte activitati sunt finalizate, folia de protectie va putea fi indepartata in cele mai sigure conditii.

Cand trebuie folia de termopan indepartata?

Rehau, cel mai mare producator de tamplarie de termopan din Romania, recomanda ca folia de protectie de pe rama ferestrelor si usilor PVC sa fie indepartata dupa aproximativ 20 de zile de la montare, dar nu mai tarziu de 30 de zile. In acest fel, inlaturarea acesteia se va putea realiza usor si fara probleme suplimentare.

In cazul in care aceasta perioada este depasita, lipiciul folosit pentru fixarea foliei isi va schimba proprietatile din cauza razelor soarelui, iar indepartarea se va realiza mult mai greu. De aceea, este indicat sa nu astepti prea mult timp si sa actionezi in prealabil pentru a nu intampina probleme si a nu deteriora ramele in acest proces.

De ce instrumente ai nevoie pentru a indeparta folia de pe termopan?

Exista situatii in care o casa nu este finalizata dupa cele 30 de zile de la instalarea ferestrelor, iar acest lucru poate duce la indepartarea greoaie a foliei de protectie de pe ramele noilor termopane.

Inlaturarea foliei nu necesita echipament sau produse speciale, fiind un proces de cele mai multe ori nu foarte dificil. In acest sens, vei avea nevoie de urmatoarele unelte:

 • Uscator de par
 • Laveta realizata dintr-un material moale
 • Apa si otet

In cazul in care este necesar, vei avea nevoie de asemenea si de un cutter, insa ai grija atunci cand il manevrezi, deoarece exista intotdeauna riscul de accidentare.

Ce etape trebuie sa urmezi ca sa cureti ramele de termopan?

·        Curatarea suprafetei

Pentru inceput, la fel ca si in cazul altor operatiuni de acest fel este important ca ramele sa fie curatate cat mai bine de praf si diferite depuneri de materiale de constructii. Prin indepartarea acestora, iti vei usura munca si inlaturarea foliei de protectie se va face mult mai usor.

·        Incalzirea foliei

Pentru a indeparta folia cat mai rapid si uniform, va fi necesar ca aceasta sa fie incalzita. Cu siguranta ai un uscator de par in casa, lucru ce va insemna ca nu va trebui sa cumperi echipament specializat precum o suflanta de aer cald.

Incepe prin a incalzi o portiune mica dintr-un capat al foliei. Este important ca uscatorul sa nu fie tinut constant in acelasi loc pentru a nu topi folia si a avaria tamplaria de PVC. Dupa ce ai realizat acest lucru poti sa avansezi usor, putin cate putin si sa o dezlipesti in acelasi timp. Facand acest lucru, riscul de a ramane bucati mici lipite de ferestre sau de usi va scadea si vei putea finaliza lucrarea numaidecat.

Cu toate acestea, in cazul in care raman pete de lipici, atunci vei putea folosi o combinatie de apa cu otet pentru a le indeparta. Cu ajutorul unei lavete vei putea curata spatiul, fara sa existe riscul de a zgaria sau a deteriora ferestrele. Ai grija sa nu folosesti produse chimice si lavete abrazive, deoarece exista probabilitatea ca ramele sa se pateze sau se zgarie.

·        Folosirea unui cutter pentru indepartarea foliei de sub tencuiala

          De cele mai multe ori folia de protectie de pe termopanele PVC este prinsa sub tencuiala. Daca tragi de folie fara sa ai grija, va fi pericolul ca aceasta sa se desprinda si sa avarieze tamplaria. Pentru a o indeparta, vei avea nevoie de un cutter sau cutit, taiand cu grija folia de pe langa tencuiala. In acest fel se va elimina doar ce este vizibil, insa fi atent atunci cand folosesti cutterul deoarece exista posibilitatea de a zgaria ramele.

Cum intretii tamplaria de termopan?

Dupa ce ai indepartat cu succes folia de protectie, intretinerea tamplariei se va realiza usor. Rehau produce usi si ferestre de termopan din materiale de cea mai buna calitate, de aceea intretinerea acestora va fi minima. Periodic va fi necesara spalarea geamurilor si a ramelor PVC cu un amestec de apa cu otet sau cu substante care au fost create special pentru aceasta procedura.

Elementele de feronerie trebuie si ele curatate periodic deoarece praful acumulat va putea bloca sau ingreuna actionarea acestora. De asemenea, daca ai instalate si rulori exterioare sau plase de tantari, atunci va fi necesar ca si acestea sa fie curatate atat pentru a mentine aspectul exterior al locuintei, cat si pentru ca acestea sa poata sa isi indeplineasca scopul in cel mai efectiv mod.

Folia de protectie de pe ramele termopanelor este un element important, fiind necesara pentru a le proteja pe toata durata manipularii, incepand de la transport, pana la montaj. Foliile pot fi indepartate cu usurinta daca iei in vedere sfaturile prezentate, nefiind necesar echipament specializat sau experienta.

Expertii din cadrul Rehau recomanda ca indepartarea acestora sa se realizeze cat mai rapid pentru a fi sigur ca nu vei intampina probleme cu eliminarea acestora si pentru a te asigura ca aspectul termopanelor va ramane neschimbat multi ani de acum inainte.

Articolul Cum sa cureti folia de pe termopane? apare prima dată în termopane rehau.

]]>
https://rehau-termopane.ro/cum-sa-cureti-folia-de-pe-termopane/feed/ 0
Cand pretul la energie creste, conceptul de casa eficienta energetica devine si mai important https://rehau-termopane.ro/cand-pretul-la-energie-creste-conceptul-de-casa-eficienta-energetica-devine-si-mai-important/ https://rehau-termopane.ro/cand-pretul-la-energie-creste-conceptul-de-casa-eficienta-energetica-devine-si-mai-important/#respond Thu, 15 Sep 2022 11:13:00 +0000 http://rehau-termopane.ro/?p=3769 Anul acesta este unul aparte din punct de vedere energetic. Cresterea accentuata din ultima perioada a determinat multa lume sa acorde un interes mai mare izolarii termice a caselor pentru a economisi cat mai mult. Este important ca in perioada urmatoare si tu sa incepi sa te gandesti si sa actionezi din timp pentru a-ti…

Articolul Cand pretul la energie creste, conceptul de casa eficienta energetica devine si mai important apare prima dată în termopane rehau.

]]>
Anul acesta este unul aparte din punct de vedere energetic. Cresterea accentuata din ultima perioada a determinat multa lume sa acorde un interes mai mare izolarii termice a caselor pentru a economisi cat mai mult. Este important ca in perioada urmatoare si tu sa incepi sa te gandesti si sa actionezi din timp pentru a-ti proteja cat mai bine locuinta impotriva frigului care deja da semne ca se apropie.

Pentru a realiza acest lucru cat mai bine trebuie sa verifici anumite elemente esentiale pentru a vedea daca mai corespund standardelor, acestea fiind tamplaria. Ferestrele si usile sunt unele dintre cele mai mari probleme ale romanilor care inca nu si-au schimbat vechiile termopane cu unele mai performante.

Compania Rehau este lider pe piata din Romania datorita produselor pe care le ofera clientilor de cea mai buna calitate, dar si preturi foarte bune, deoarece isi produc singuri toate sistemele in propria lor fabrica.

Ce trebuie sa faci inainte de sezonul rece

Termoizolarea exterioara este necesara atat vara, cat si iarna. Iti poate aduce economii serioase privind incalzirea sau racirea locuintei, indiferent de sezon. Clima s-a schimbat si ea foarte mult in ultimii ani, iernile fiind mult mai aspre si verile mult prea calde. Insa cu o termoizolatie de calitate precum polistirenul sau vata bazaltica vei reusi sa iti scazi cheltuielile lunare aproape la jumatate.

Nici interiorul nu trebuie neglijat, fiind un plus pentru a-ti mentine casa la temperatura optima pe care ti-o doresti. Aici polistirenul te va ajuta mult daca optezi pentru o grosime mai mare de 2 cm pentru a spori eficientizarea termica. O casa izolata corespunzator te poate ajuta sa iti tii sub control cheltuielile lunare, dar acest lucru nu se termina doar prin izolarea peretilor exteriori sau interiori. Termopanele joaca un rol fundamental, facturile crescand cu pana la 30% daca nu mai sunt conform standardelor din momentul instalarii.

Rehau are o varietate mare de tamplarii si geamuri din care poti alege pentru a se potrivi cat mai bine in functie de stilul casei tale, dar si de zona unde locuiesti. Pe langa acestea, Rehau te poate ajuta sa cresti eficienta mult mai bine daca alegi sa iti echipezi ferestrele si usile cu roluri exterioare, care pot fi foarte benefice atunci cand vanturile puternice apar, dar si pentru o siguranta sporita impotriva intrarilor neautorizate.

Dupa cum am mentionat mai sus, termopanele sunt esentiale, fiind prima alegere a oricarui individ atunci cand construieste sau vrea sa isi schimbe vechile sisteme cu unele mai performante.

Amplasarea viitoarei case

Atunci cand construiesti o noua locuinta, primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este pozitionarea corecta a acesteia in functie de punctele cardinale. Daca o pozitionezi corect atunci vei putea beneficia de lumina naturala cat mai mult timp, dar si de protectie impotriva vanturilor iarna. Astfel, iti vom detalia modul in care constructorii recomanda sa iti pozitionezi viitoarea casa:

 • Nord – este recomandat ca spatele casei sa fie amplasat in aceasta directie, deoarece nordul aduce vanturi puternice si reci, de aceea aici vei observa ca de cele mai multe ori numarul de ferestre va fi unul minim sau chiar zero.
 • Sud – in aceasta directie vei putea amplasa fata casei pentru a beneficia de caldura si soare pe tot parcursul zilei.
 • Est – aici vei putea pozitiona livingul sau bucataria, iar daca beneficiezi de etaj, dormitoarele se vor incadra perfect in aceasta directie, avand lumina de dimineata pana dupa amiaza.
 • Vest – si aici poti pozitiona dormitoarele sau livingul, avand acces la lumina naturala dupa amiaza.

Energie alternativa

Pe langa variantele de mai sus, poti opta pentru alegerea si montarea unor sisteme alternative pentru crearea energiei proprii. Acest lucru a devenit foarte popular in ultima perioada, deoarece poti amplasa cu succes cateva panouri fotovoltaice pe acoperisul casei. In functie de buget, de disponibilitatea spatiului pe care il ai, dar si de orientarea acoperisului fata de punctele cardianale, poti deveni independent din punct de vedere energetic, nemaiavand grija consumului lunar si a facturilor uriase.

Daca locuiesti intr-o zona cu vanturi constante poti instala si o turbina eoliana, neocupand mult spatiu. Aceasta iti va putea furniza mai mult curent atat ziua, cat si noaptea.

Incalzirea locuintei

Mai ales in aceasta perioada, tot mai multe persoane se intreaba ce sisteme de incalzire sa aleaga, avand in vedere faptul ca toti combustibilii s-au scumpit considerabil. Pe piata exista multe solutii pe care le poti folosi in functie de confortul tau, dar si de disponibilitatea energetica pe care o are casa ta. In acest fel iti vom detalia 3 cele mai uzuale moduri in care iti poti incalzi locuinta:

 • Centrala pe lemne – incalzirea pe lemne ramane si acum cel mai economic mod de a incalzi o casa. In magazinele de specialitate vei gasi mai multe variante dupa cum urmeaza:
 • centrala gazeificare – centrala cu gazeificare este cea mai confortabila metoda de a incalzi o suprafata, deoarece necesita o incarcare la 12-24 de ore cu lemne, in functie de model;
 • termosemineu – aceste modele au un aspect mai placut din punct de vedere vizual, putand fi amplasate in living, aratand asemenea unui semineu, dar avand functii asemanatoare cu o centrala;
 • Centrala gaz – aceasta este cea mai folosita metoda de incalzire, datorita confortului pe care ti-l ofera. O pornesti cand ai nevoie si ea isi va face treaba numaidecat, fara sa fie necesara interventia ta.
 • Centrala pe curent – energia electrica este viitorul datorita faptului ca o poti produce chiar si tu. Daca beneficiezi de un sistem de panouri fotovoltaice sau turbine eoliene, atunci o centrala pe curent va fi perfecta, salvandu-ti o parte importanta din consum sau chiar total.

In ziua de astazi exista multe moduri in care iti poti produce energia singur sau sa alternezi in functie de pret cu doua tipuri de centrala. Indiferent de tipul de incalzire sau daca devii producator de energie electrica, trebuie sa fii constient ca izolarea casei tale este cel mai important pas in aceasta directie, iar acest lucru nu se poate realiza fara ferestre si usi de termopan performante precum cele din gama oferita de Rehau.

Articolul Cand pretul la energie creste, conceptul de casa eficienta energetica devine si mai important apare prima dată în termopane rehau.

]]>
https://rehau-termopane.ro/cand-pretul-la-energie-creste-conceptul-de-casa-eficienta-energetica-devine-si-mai-important/feed/ 0
Ce tip de ferestre de mansarda sa alegi https://rehau-termopane.ro/ce-tip-de-ferestre-de-mansarda-sa-alegi/ https://rehau-termopane.ro/ce-tip-de-ferestre-de-mansarda-sa-alegi/#respond Sat, 20 Aug 2022 05:34:11 +0000 http://rehau-termopane.ro/?p=3759 In ultimii ani, s-a produs o migratie de la orasele poluate si zgomotoase catre periferie, tot mai multe persoane alegand sa isi construiasca sau sa achizitioneze o casa, renuntand astfel la apartamente. Casele ofera un avantaj foarte mare pentru orice familie, acestia putand sa se bucure de mai multa liniste, de aer curat si de…

Articolul Ce tip de ferestre de mansarda sa alegi apare prima dată în termopane rehau.

]]>
In ultimii ani, s-a produs o migratie de la orasele poluate si zgomotoase catre periferie, tot mai multe persoane alegand sa isi construiasca sau sa achizitioneze o casa, renuntand astfel la apartamente. Casele ofera un avantaj foarte mare pentru orice familie, acestia putand sa se bucure de mai multa liniste, de aer curat si de o curte ce poate fi amenajata dupa bunul plac.

Suprafata generoasa a casei si libertatea de a o construi exact asa cum doresti, fac din aceasta solutia ideala pentru oricine. Cele mai populare tipuri de case sunt cele cu etaj simplu si cu etaj mansardat.

Casele cu etaj mansardat sunt foarte apreciate atat de catre constructori, cati si de clienti, deoarece sunt mai usor si mai rapid de construit. De asemenea, etajul mansardat iti poate da ocazia sa o amenajezi intr-un spatiu cu adevarat special, deoarece peretii inclinati, oblici pot transforma locatia si ii poate oferi un aspect intim si deosebit.

Insa, pentru a completa mansarda este indicat si recomandat sa iei in considerare instalarea unei tamplari performante de termopan. Cu ajutorul acesteia te vei putea bucura nu doar de lumina abundenta, aer proaspat si un design atragator, ci si de o izolatie eficienta impotriva temperaturilor instabile de afara.

Ferestre de mansarda – ce tipuri poti alege

Exista mai multe tipuri de ferestre de mansarda din care poti alege, insa cele mai populare si cautate modele sunt urmatoarele:

 1. Ferestre cu articulare mediana

Aceste tipuri de ferestre sunt printre cele mai apreciate, deoarece sunt usor de instalat si folosit. Datorita faptului ca se pot roti la 180 de grade, curatarea interioara si exterioara a geamului se va realiza mult mai usor.

De asemenea, aerul proaspat si lumina ce vor patrunde in mansarda te vor inviora si iti va oferi ocazia de a te simti excelent in fiecare zi. Nu trebuie sa iti faci griji in privinta accesoriilor, deoarece acestea se pot instala pe ambele parti, usor si fara probleme.

 1. Ferestre duet cu articulare supramediana

Acest tip de ferestre sunt asemanatoare cu cele cu articulare mediana, avantajul acestora fiind acela ca axul de rotatie este localizat in partea superioara ferestrei, lucru ce poate fi benefic mai ales pentru persoanele inalte. De asemenea, acest tip are doua canturi suprapuse, ceea ce inseamna ca geamul fix din partea de jos va oferi mansardei lumina suplimentara.

 1. Ferestre panoramice

Una dintre cele mai importante caracteristici ale acestor ferestre este dimensiunea mare, lucru ce te va beneficia printr-o cantitate insemnata de lumina, aer curat si o vedere panoramica de invidiat. In cazul in care este necesar sa urci pe acoperis pentru mentenanta panourilor solare sau a altor elemente, atunci aceste ferestre vor fi potrivite pentru tine.

 1. Ferestre cu dubla articulare

Acest tip de ferestre sunt unele dintre cele mai uimitoare tipuri, deoarece acestea reusesc sa combine deschiderea clasica cu cea mediana. Articularea mediana iti va permite sa rotesti geamul la 180 grade, pentru o aerisire si o curatare interior- exterior eficienta, iar articularea superioara iti va permite sa ai o vedere excelenta si un spatiu mult mai mare in camera.

 1. Ferestre cu articulare laterala

Ferestrele cu deschidere laterala sunt asemanatoare cu cele clasice, oferind un avantaj foarte mare, mai ales daca trebuie sa urci des pe acoperis. Deschiderea ce se poate realiza la un unghi de maxim 90 grade si dimensiunea mare a acestuia, fac din acest termopan una dintre cele mai bune alegeri pentru mansarda ta.

De ce tamplaria de termopan Rehau este cea mai potrivita pentru casa ta

Gasirea ferestrelor potrivite pentru locuinta ta poate fi complicata, existand nenumarate modele pe piata. Mansarda este un loc ce trebuie cu grija amenajat si izolat, deoarece temperaturile extreme din timpul verii si a iernii te pot incomoda si iti pot creste cheltuielile de intretinere cu agentul termic. De aceea, este important sa alegi tamplaria de termopan performanta de la Rehau, cel mai mare producator din Romania.

Alegerea termopanelor Rehau pentru mansarda ta prezinta nenumarate avantaje, printre cele mai importante fiind:

 1. Izolatie termica performanta

Atunci cand o persoana isi construieste sau renoveaza o casa, primul lucru pe catre trebuie sa il ia in considerare este eficienta termica. Cu cat izolatia este realizata mai bine, cu atat confortul tau si al familiei tale va creste, iar factura cu agentul termic va scadea. Tamplaria Rehau este una dintre cele mai bune si performante de pe piata, fiind capabile sa reduca consumul de energie cu pana la 40%.

 1. Izolatie fonica excelenta

Linistea este unul dintre principalele motive pentru care multe persoane aleg sa se mute de la oras. Zgomotul deranjat al traficului poate fi suparator, insa tamplaria Rehau este proiectata in asa fel incat sa reduca sunetele cu pana la 40 dB.

 1. Design modern

Indiferent de design-ul interior ales, termopanele Rehau se vor potrivi numaidecat, deoarece aceastea pot avea un numar aproape nelimitat de culori. Cu un design modern si minimalist, aceasta tamplarie va duce aspectul mansardei la un alt nivel.

 1. Protectie solara

Termopanele sunt montate pe acoperis, ceea ce inseamna ca protectia impotriva radiatiilor solare nu este doar necesara, ci obligatorie. Geamurile Rehau pot fi echipate cu o sticla speciala ce poate impiedica radiatiile UV sa patrunda in mansarda si sa micsoreze eficient efectul de sera.

 1. Feronerie de calitate

Chiar daca aceste termopane sunt instalate pe acoperis, siguranta ta si a familie tale trebuie sa fie o prioritate. Construite din cele mai bune materiale, acestea au o intre 5 si 8 puncte de inchidere, asigurand astfel etanseitate impotriva elementelor meteo si siguranta impotriva intrarilor neautorizate.

Ferestrele de mansarda sunt foarte cautate si apreciate deoarece au abilitatea de a oferi spatiului un aspect modern si impresionant. Exista nenumarate modele din care poti alege, insa intotdeauna este recomandat sa alegi o tamplarie de cea mai inalta calitate, astfel te poti bucura nu doar de confort si de o factura la energie mai scazuta, ci si de o panorama uimitoare, in acest mod vei aveea parte de cele mai bune conditii impreuna cu familia ta.

Articolul Ce tip de ferestre de mansarda sa alegi apare prima dată în termopane rehau.

]]>
https://rehau-termopane.ro/ce-tip-de-ferestre-de-mansarda-sa-alegi/feed/ 0
Ferestre termopan cu profile colorate https://rehau-termopane.ro/ferestre-termopan-cu-profile-colorate/ https://rehau-termopane.ro/ferestre-termopan-cu-profile-colorate/#respond Mon, 15 Aug 2022 05:34:06 +0000 http://rehau-termopane.ro/?p=3758 In ziua de azi, ferestre termopan a devenit standardul in materie de geamuri si usi PVC. Acestea sunt intotdeauna prima alegere atunci cand o persoana doreste sa isi eficientizeze casa din punct de vedere termic, oferind nenumarate beneficii proprietarilor. Indiferent ca vorbim despre case sau apartamente, design-ul este intotdeauna una dintre cele mai importante aspecte…

Articolul Ferestre termopan cu profile colorate apare prima dată în termopane rehau.

]]>
In ziua de azi, ferestre termopan a devenit standardul in materie de geamuri si usi PVC. Acestea sunt intotdeauna prima alegere atunci cand o persoana doreste sa isi eficientizeze casa din punct de vedere termic, oferind nenumarate beneficii proprietarilor.

Indiferent ca vorbim despre case sau apartamente, design-ul este intotdeauna una dintre cele mai importante aspecte pe care cumparatorii le au in vedere inainte de a-si monta geamurile de termopan. Cel mai mare producator de tamplarie PVC din Romania, Rehau, ofera consumatorilor oportunitatea de a selecta termopane dintr-o gama foarte larga de culori. Alegerea potrivita a acestora poate fi dificila, in acest caz putand sa te orientezi si sa te inspiri din  cele mai utilizate culori de pe piata.

Care sunt cele mai populare culori pentru ferestre termopan?

In ziua de azi, tehnologia avansata de fabricatie a termopanelor Rehau, iti va permite sa alegi dintr-un numar foarte mare de culori pentru ramele ferestrelor tale. Pentru a-ti face alegerea mai usora, iti prezint cele mai populare optiuni in randul proprietarilor:

 • Alb

Termopanele albe sunt unele dintre cele mai folosite de pe piata, avand avantajul principal de a se potrivi cu aproape orice tip de locuinta.

 • Gri antracit

Griul antracit a inceput in ultimi ani sa devina una dintre cele mai populare variante alese de catre proprietari. Cu o culoare neutra si moderna, aceasta este recomandata de catre arhitecti si designeri interiori deoarece ofera locuintei un aspect modern si minimalist.

 • Wenge

Culoarea lemnului a fost intotdeauna o alegere preferata. Aceasta se potriveste excelent in orice tip de locuinta, oferind un aspect mai traditional.

 • Negru

La o prima vedere, culoare neagra pentru termopane poate parea mult prea inchisa pentru a arata frumos. Insa, aceasta are avantajul de a oferi locuintei un aspect modern, insa trebuie sa ai grija ca restul casei sa aiba o culoare mai deschisa pentru a o echilibra din punct de vedere cromatic si a le putea scoate in evidenta cat mai bine.

Ce este important de tinut minte este faptul ca ramele termopanelor sa nu fie prea groase, iar dimensiunea acestora sa fie cat mai apropiata una de cealalta, astfel putand sa se amestece mai bine cu imaginea casei si sa ofere aspectul dorit.

Cum sa alegi culoare potrivita?

Alegerea culorii potrivite pentru tamplaria PVC poate fi realizata in functie de cateva criterii, acestea fiind urmatoarele:

 1. In functie de stilul locuintei

Design-ul locuintei este una dintre cele mai importante elemente pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi culoarea termopanelor. Casele moderne sau cele traditionale au stiluri diferite, iar culorile ce pot fi alese pentru fiecare dintre cele doua pot varia de la caz la caz.  De exemplu, pentru o casa moderna poti alege o culoare de termopan precum griul antracit sau negru, iar pentru o locuinta cu aspect rustic poti intotdeauna sa optezi pentru wenge.

 1. In functie de gustul personal

Sunt nenumarate culori din care poti alege, nu trebuie sa te limitezi la cele populare. Gustul tau personal este foarte important, deoarece tu te vei bucura cel mai mult de acestea. Prin urmare, ia in considerare recomandarilor expertilor si a designerilor interiori, insa decizia finala fa-o in functie de ceea ce iti place tie si familiei tale.

 1. In functie de culoarea peretilor exteriori

Exteriorul casei tale trebuie luat in considerare atunci cand alegi culoarea tamplariei. Este important ca acestea sa se potriveasca si sa se complementeze, astfel reusind sa intregeasca aspectul final al locuintei. Poti opta pentru o culoare asemanatoare cu nuanta peretilor sau sa alegi o culoare mai inchisa, precum gri sau negru, astfel putand scoate in evidenta mai frumos ferestrele.

Ce tipuri de termopane sa alegi

Atunci cand construiesti este bine sa aloci si un buget special pentru geamurile de termopan. Acestea au multe avantaje care te vor beneficia pe parcursul anilor ce vor trece. Sunt usor de intretinut, indiferent ca alegi culoarea alba sau orice alta nuanta.

Termopanele de la Rehau sunt o alegere sigura atunci cand vrei calitate si confort in casa ta. Dispun de propria fabrica astfel vei plati un pret corect si mic. Calitatea este punctul lor forte, de aceea si-au facut loc repede in topul celor mai respectati producatori de termopane.

Au o multime de accesorii care te pot ajuta sa iti finalizezi ferestrele in ce stil iti doresti, sa se potriveasca cu casa ta. Cele mai recomandate ferestre din oferta lor sunt urmatoarele:

Rehau Euro Design 60

Acest model are o adancime constructiva de 60 mm si doua randuri de garnituri. Are trei camere, fiind perfecte sa izoleze orice casa avand un coeficient de Uf= 1.6W/m2k.

Dispune de etanseitate la curentii de aer pana la clasa 4, iar cu ajutorul feroneriei ROTO acestea vor asigura o microventilatie perfecta, dar si o siguranta sporita antiefractie. Se poate personaliza in toate culorile disponibile pe site-ul celor de la Rehau, avand o paleta foarte vasta de unde alege.

Rehau Euro Design 70

Acest model este varianta imbunatatita a modelului de mai sus. Dispune de 5 camere si o adancime de constructie de pana la 70 mm. Etansarea se realizeaza perfect cu ajutorul celor 2 garnituri de contact, creand astfel o izolare termica Uf = 1.3w/m2k si fonica pana la clasa 5.

Se pot monta pana la 3 randuri de sticla pentru a eficientiza cat mai mult transmiterea termica dintre exterior si interior. Euro Design 70 este echipat cu cel mai bun sistem de feronerie de la ora actuala ROTO. Aceasta iti va asigura protectia antiefractie a intregii locuinte atunci cand esti plecat de acasa la job sau in vacanta.

Termopanele sunt prima si cea mai buna alegere atunci cand o persoana doreste sa isi instaleze tamplarie noua si eficienta din punct de vedere termic. Alegerea culorii potrivite este de cele mai multe ori dificila, insa din fericire, Rehau are in catalogul sau nenumarate culori din care poti selecta. Poti sa te orientezi catre culori populare sau sa alegi una pe care o preferi, insa indiferent de culoarea alesa fi atent sa se potriveasca cu exteriorul si interiorul casei tale.

Articolul Ferestre termopan cu profile colorate apare prima dată în termopane rehau.

]]>
https://rehau-termopane.ro/ferestre-termopan-cu-profile-colorate/feed/ 0
Geamuri termopan cu deschidere pe verticală, pentru birouri https://rehau-termopane.ro/geamuri-termopan-cu-deschidere-pe-verticala-pentru-birouri/ https://rehau-termopane.ro/geamuri-termopan-cu-deschidere-pe-verticala-pentru-birouri/#respond Wed, 10 Aug 2022 05:34:01 +0000 http://rehau-termopane.ro/?p=3757 Geamuri termopan cu deschidere pe verticală, pentru birouri Geamuri termopan sunt cele mai bune solutii pentru o casa sau pentru birou atunci cand vrei sa faci o economie substantiala privind incalzirea acesteia. Compania Rehau este lider pe piata din Romania datorita calitatii produselor pe care acestia le produc in fabrica lor. Au o multitudine de…

Articolul Geamuri termopan cu deschidere pe verticală, pentru birouri apare prima dată în termopane rehau.

]]>
Geamuri termopan cu deschidere pe verticală, pentru birouri

Geamuri termopan sunt cele mai bune solutii pentru o casa sau pentru birou atunci cand vrei sa faci o economie substantiala privind incalzirea acesteia.

Compania Rehau este lider pe piata din Romania datorita calitatii produselor pe care acestia le produc in fabrica lor. Au o multitudine de modele si posibilitati de deschidere ale geamurilor pentru a se incadra perfect acolo unde ai nevoie.

Mai putin intalnite, dar foarte utile sunt termopanele cu deschidere pe verticala. Aceste sisteme sunt de regula intalnite in birouri pentru a nu te incomoda atunci cand le deschizi.

De ce termopanele sunt cele mai dorite

Avantajul principal al ferestrelor si usilor de termopan este acela ca nu isi schimba proprietatile in timp. Sunt rezistente la razele UV si la diferentele mari de temperatura, neschimbandu-si forma de-a lungul timpului, datorita cadrelor incorporate de otel.

De aceea este important atunci cand vrei sa investesti in sisteme de geamuri sa alegi cea mai buna varianta precum modelele de la Rehau, putandu-ti asigura functionalitatea acestora multi ani de acum inainte fara alte costuri.

Termopanele se pot inlocuii foarte usor, mai ales daca ai o constructie mai veche, iar actualele tale ferestre nu isi mai indeplinesc functiile de baza.

De ce sa alegi ferestre cu deschidere pe verticala

Birourile au intotdeauna nevoie ca spatiul sa fie folosit cat mai eficient posibil. De asemenea, pentru un mediu de lucru cat mai performant, lumina naturala trebuie utilizata atat pentru beneficile asupra sanatatii, cat si pentru a maximiza si a complementa iluminatul artificial. In acest caz, folosirea unor fereste cu deschidere pe verticala poate fi alegerea potrivita.

 Aceste ferestre sunt utile in astfel de locuri, putand fi deschise usor in partea de sus. Cu ajutorul feroneriei ROTO, folosita de Rehau, poti avea parte de multe beneficii, printre cele mai importante fiind urmatoarele:

Aerisire eificienta

Aerisirea este intotdeauna necesara, indiferent ca este vorba de locuinta personala sau un spatiu de birouri. Cu ajutorul ferestrelor cu deschidere verticala, aerul proaspat de afara va putea intra mult mai usor, fara sa te incomodeze precum geamurile clasice cu deschidere orizontala.

Mai multa lumina

Lumina artificiala a becurilor este importanta pentru ca biroul sa opereze indiferent de ora, insa nu este indicat ca aceasta sa fie singura sursa. Pentru a beneficia de lumina naturala a soarelui este important ca ferestrele sa aiba o dimensiune mai mare, deoarece s-a constantat faptul ca lumina are un efect pozitiv asupra sanatatii si a productivitatii angajatilor.

Aspect modern

Orice spatiu de birou trebuie sa se asigure ca ofera atat angajatilor, cat si clientilor un mediu cu un design modern. Astfel, increderea in companie va fi mai mare si rentabilitatea va creste.

Izolatie fonica

Zgomotul produs de traficul de afara poate fi deranjant pentru tine si angajati, micsorand astfel productivitatea acestora. Ferestrele cu deschidere pe verticala, oferite de Rehau se bucura de o izolatie fonica excelenta, avand o etanseitate ridicata, lucru ce va scadea intensitatea zgomotului cu pana la 40 dB.

Albe sau colorate?

Paleta de culori oferita de Rehau este foarte mare de aceea aceasta va fi singura ta grija. In functie de aspectul interior si exterior al sediului tau sau al casei tale, poti alege nuanta care sa se potriveasca cel mai bine. Multe persoane aleg culoarea alba datorita efectului de marire, dar asta nu inseamana ca si celelelte culori iti vor miscora vizual spatiul.

Unde gasesti cele mai bune geamuri de termopan

Atunci cand te gandesti la termopane te gandesti la o investitie mare si calitate. Investitia in termopane poate  parea a fi o problema la inceput, dar in timp vei realiza cat de eficiente pot fi si in doar cativa ani iti vei recupera banii mai mult ca sigur. Compania Rehau ofera solutii inovatoare in materie de geamuri si usi pentru ca spatiul de birouri sa fie cat mai in siguranta, dar si sa mentina o temperatura contanta atat vara, cat si iarna.

Poti beneficia de ofertele lor foarte atragatoare pentru a nu depasi bugetul alocat, iar calitatea va fi ultima ta grija deoarece nu degeaba ofera acestia o garantie extinsa.

Reputatia lor a fost construita in ani de zile datorita materialelor folosite, modului de instalare si rezistenta lor in timp.

Astfel iti voi prezenta 3 modele populare din portofoliul lor pentru a iti face o idee ce iti pot oferi:

Rehau Euro Design 70

Acesta tamplarie are o adancime contruita de 70 mm si 2 garnituri de contact, asigurand astfel pierderile termice inutile.

Profilul este armat cu otel zincat cu o grosime de 1.5 – 2 mm, astfel obtinand o rezistenta si o securitate mult mai mare.  Dispune de izolare fonica avand calificativul 5 si o etanseitate pana la grupa de solicitare C.

 

Rehau SYNEGO

Avantajul acestor tamplarii de la Rehau este adancimea constructiva de 80 de mm si de cele 2 sau 3 garnituri care vor asigura izolatia perfecta.

Au un coeficient termic de Uf= 0.94 w/m2k pentru tamplarie si pentru sticla Ug = 0.6 w/m2k, putand fi montate pana la 3 foi de geam.

Tamplaria este armata cu otel zincat cu o grosime de 1.5 – 2 mm, avand avantajul de a nu rugini in timp si a nu-si schimba forma.

Dotate cu feroneria ROTO acestea permit o ventilatie suficenta, dar si o siguranta antiefractie.

WEISS PROFIL 5 CAMERE 72 MM

Cele 5 camere ale tamplariei PVC pe care compania Rehau ni le ofera la preturi avantajoase sunt ideale pentru orice tip de locuinta ai avea. Dimensiunea de constructie a tamplariei de termopan este de 72 mm, ceea ce asigura o etansare corecta impreuna cu cele 2 garnituri impotriva infiltrarii apei sau a prafului.

Termoizolatia termica, dar si fonica este importanta atunci cand vrei sa achizitionezi noile geamuri. Cu sistemul WEISS PROFIL 5 Camere 72 mm ambele sunt integrate armoios pentru ca linistea de care ai nevoie sa nu iti lipseasca.

Curatarea se face usor si rapid cu o laveta umeda si putin sapun, pentru indepartarea petelor sau a murdariei. Nu este bine sa folosesti substante chimice deoarece pot decolora tamplaria pe care o ai. Materialul PVC folosit este 100% reciclabil.

Alegerea geamurilor potrivite pentru un spatiu de birou poate fi o actiune complicata, insa pentru cele mai bune rezultate, poti sa te orientezi catre geamurile cu deschidere pe verticala, aceastea fiind optiunea preferata a profesionistilor si recomandarea companiei Rehau pentru astfel de locatii.

Articolul Geamuri termopan cu deschidere pe verticală, pentru birouri apare prima dată în termopane rehau.

]]>
https://rehau-termopane.ro/geamuri-termopan-cu-deschidere-pe-verticala-pentru-birouri/feed/ 0
Nu alege terenul de casa fara sa citesti aceste sfaturi https://rehau-termopane.ro/nu-alege-terenul-de-casa-fara-sa-citesti-aceste-sfaturi/ https://rehau-termopane.ro/nu-alege-terenul-de-casa-fara-sa-citesti-aceste-sfaturi/#respond Fri, 05 Aug 2022 05:33:56 +0000 http://rehau-termopane.ro/?p=3756 Atunci cand te gandesti sa iti construiesti o casa, din cauza entuziasmului poti uita anumiti pasi importanti care te pot afecta mai tarziu. Constructia unei case incepe in primul rand cu alegerea terenului perfect pentru tine si familia ta. O locuinta noua este un moment poate unic in viata ta si o investitie pe masura,…

Articolul Nu alege terenul de casa fara sa citesti aceste sfaturi apare prima dată în termopane rehau.

]]>
Atunci cand te gandesti sa iti construiesti o casa, din cauza entuziasmului poti uita anumiti pasi importanti care te pot afecta mai tarziu. Constructia unei case incepe in primul rand cu alegerea terenului perfect pentru tine si familia ta.

O locuinta noua este un moment poate unic in viata ta si o investitie pe masura, de aceea trebuie sa fi atent la toate elementele importante care tin de construirea ei. Alegerea terenului pentru casa poate fi dificila, deoarece te poate impinge departe de locurile pe care le frecventezi des, dar acest lucru nu este neaparat o problema daca chiar iti doresti acest stil de viata. Este important sa ai magazine in apropiere pentru aprovizionarea periodica, scoli si daca bugetul iti permite, sa fi cat mai aproape de oras pentru a nu pierde mult timp in trafic atunci cand te intalnesti cu prietenii.

Locatia terenului

Dupa cu spuneam, locatia este primul cel mai important pas atunci cand vrei sa te muti la casa. Fi atent la vecini ca sa nu ai probleme mai tarziu, dar si la distanta parcursa de la job la teren. In ziua de astazi poti face acest lucru foarte usor cu ajutorul telefonului, configurand traseele dorite pentru a vedea exact distantele si durata de parcurgere a acestora. Daca esti parte dintr-o familie noua atunci nu uita sa iei in considerare si viitorii copii pe care o sa ii ai, acestia vor trebui la un moment dat sa se duca la scoala, iar o institutie de invatamant in apropiere va fi un plus foarte mare.

Cumparaturile sunt la fel de importante, astfel cateva magazine in apropiere iti vor satisface poftele rapid mai ales cand doresti un desert.

Studiul geotehnic

Dupa ce ai gasit terenul perfect pentru tine este momentul sa faci verificarile necesare pentru a stii toate detaliile privind viitoarea constructie. In legislatie sunt prevazute anumite conditii atunci cand vrei sa construiesti in functie de dimensiunea terenului. De regula, se aplica un procent de 30% din spatiu pentru cladire, restul fiind pentru spatiu verde. Nu este o problema deoarece poti construi in inaltime, beneficiand astfel de spatiul dorit. Pentru acest lucru vei avea nevoie de un studiu geotehnic pentru a se verifica tipul de pamant si baza acestuia, putand fi detaliate toate conditiile si regimul de inaltime a proiectului tau. Tot aici se va stabili si adancimea fundatiei care difera de la zona la zona, in functie de teren.

Verifica actele la primarie si delimitarile acestuia

Acum dupa terminarea studiului geotehnic, poti merge linistit la primarie pentru a scoate un certificat de urbanism provizoriu, fiindu-ti detaliat modul in care va putea fi pozitionata casa.

Un cadastrist va fi necesar pentru a stabili limitele terenului pentru a nu avea probleme cu ceilalti proprietari. Aceasta este o actiune rapida, putand astfel o data ce ai autorizatia de constructie sa ridici gardul mult visat.

Nu uita inainte de a achizitiona terenul sa verifici daca este intravilan. Doar acest tip de teren este construibil, asa ca fi atent, deoarece procesul de transformare a unuia extravilan in intravilan dureaza mult timp, dar si costuri suplimentare.

Pozitionarea casei pentru a beneficia de cat mai multa lumina naturala

Acum ca totul este rezolvat cu terenul este timpul sa te gandesti la viitoarea casa. Cum o sa arate, ce dimensiune, cu garaj sau fara. Pozitionarea casei este prioritara deoarece expertii recomanda sa fie construite in anumite directii cardinale.

Sud – vei beneficia de mai multa caldura iarna, de aceea este recomandat ca dormitoarele sa fie pozitionate in aceasta directie.

Nord – racoare iarna. Multe persoane construiesc spatele casei in aceasta directei pentru a fi cat mai bine protejati de vanturile puternice si viscol.

Est – vei beneficia de cea mai buna lumina dimineata, fiind potrivite pentru dormitoare, living si bucatarii.

Vest – lumina dupa amiaza

Aceste informatii te vor ajuta foarte mult pentru a stii cat de mari iti vei face geamurile si unde vor fi amplasate. Termopanele, fie ca vorbim de usi sau ferestre, sunt printre primele lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand vrei sa te apuci de construit o casa. Compania Rehau ofera nenumarate solutii pentru a fi protejat atat in timpul verii de caldurile mari, dar si iarna impotriva frigului.

Acestia ofera solutii complete pentru orice tip de casa la dimensiunea dorita de tine. Datorita faptului ca au propria lor linie de productie, Rehau ofera calitate ireprosabila la preturi foarte mici. Daca etanseitatea este grija ta cea mai mare, atunci stai fara probleme, deoarece sistemele lor sunt construite in cele mai mici detalii cu mai multe randuri de garnituri, perfecte pentru orice zona din Romania. Geamurile tripan din portofoliul lor sunt cele mai dorite de clienti, fiind foarte bine securizate, dar au si o protectia mai mare impotriva zgomotului exterior.

Si paleta de culori este larga, putand alege ce iti doresti ca sa se potriveasca bine cu interiorul si exteriorul casei tale.

O fereastra de dimensiuni mari in living va schimba complet camera, dandu-i aspectul modern pe care il cauti. Securitatea familiei tale este importanta, de aceea compania Rehau foloseste cele mai bune materiale si feronerie pentru a sta linistit fie ca esti acasa sau in vacanta.

Pe langa termopane acestia ofera si o gama larga de accesorii pentru a-ti completa noile geamuri. Plasele pentru insecte au devenit deja obligatorii, putandu-te bucura vara de aer curat in permannenta. Si protectia glafurilor exterioare si interioare este necesara, pentru a evita patrunderea apei si a curentilor de aer.

Termopanele pot fi cea mai buna investite pe care o poti face putandu-ti scadea cheltuielile lunare cu incalzirea sau racirea casei cu pana la 30%.

Nu uita sa iti stabilesti un buget clar pentru a nu ramane in impas, neputand sa finalizezi constructia. De regula este bine sa mai adaugi intre 20 – 30% mai multi bani, deoarece sunt anumite detalii pe care cu siguranta nu le-ai luat in calcul.

O casa noua inseamna un nou capitol pentru tine si familia ta. Este o investitie de viitor de aceea este bine sa cumperi materiale de calitate pentru a nu avea probleme in timp.

Articolul Nu alege terenul de casa fara sa citesti aceste sfaturi apare prima dată în termopane rehau.

]]>
https://rehau-termopane.ro/nu-alege-terenul-de-casa-fara-sa-citesti-aceste-sfaturi/feed/ 0
3 Idei de Bucatarii moderne cu ferestre frumoase https://rehau-termopane.ro/3-idei-de-bucatarii-moderne-cu-ferestre-frumoase/ https://rehau-termopane.ro/3-idei-de-bucatarii-moderne-cu-ferestre-frumoase/#respond Mon, 25 Jul 2022 07:13:17 +0000 http://rehau-termopane.ro/?p=3742 Este timpul perfect pentru reamenajarea locuntei tale. O data la ceva vreme este recomandat sa facem cateva schimbari in locuinta pentru a reimprospata stilul, dar si sa ne simtim ca in ziua mutarii. Bucataria este piesa centrala al oricarei locuinte. Se poate adapta usor nevoilor tale, daca o amenajezi conform stilului tau. Este locul unde…

Articolul 3 Idei de Bucatarii moderne cu ferestre frumoase apare prima dată în termopane rehau.

]]>
Este timpul perfect pentru reamenajarea locuntei tale. O data la ceva vreme este recomandat sa facem cateva schimbari in locuinta pentru a reimprospata stilul, dar si sa ne simtim ca in ziua mutarii.

Bucataria este piesa centrala al oricarei locuinte. Se poate adapta usor nevoilor tale, daca o amenajezi conform stilului tau. Este locul unde petreci timpul cu familia pentru a discuta in timpul mesei aventurile din ziua care tocmai a trecut.

Uite cateva idei de bucatarii pe care le poti lua in considerare, acum ca te pregatesti de o noua schimbare:

Bucatarii open space

O bucatarie open space este visul oricaruia dintre noi. In functie de spatiul pe care il ai, iti poti transforma bucataria, alaturand-o usor in living. Cel mai rapid mod de a face acest lucru este desfiintarea usii de la bucatarie care se conecteaza cu sufrageria. Poti darama peretii de langa aceasta pentru a marii spatiul, dar nu uita inainte sa te interesezi de avizele de care ai nevoie. Sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere la acest tip de bucatarie, acela fiind mirosul de mancare, dar se poate rezolva usor cu ajutorul unei hote.

Bucatarii cu usa spre terasa

O bucatarie ca sa fie perfect functionala este bine sa fie cat mai aproape de usa exterioara, astfel vara vei putea lua masa impreuna cu familia sau prietenii la iarba verde sau pe terasa. Indiferent cat de aproape este o bucatarie de terasa este bine sa aiba si ea un geam propriu pentru a beneficia cat mai mult de lumina naturala. Fereastra o poti infrumuseta cu cateva perdele sau rolete pentru un aspect cat mai personalizat.

Bucatarii terasa

Ce poate fi mai usor si mai frumos decat o bucatarie afara pe terasa. Vara este tocmai buna pentru a putea gati preparatele preferate, putand admira gradina in tot acest timp. Cu un sistem de geamuri si usi performante o poti folosi si iarna, avand un peisaj ca in povesti. In primul rand vei avea nevoie de un plan si un buget pentru a stii cat de mare va fi proiectul tau. In urma acestor cercetari vei putea achizitiona mobilierul dorit sau chiar iti poti muta bucataria actuala afara. Terasa a inceput sa fie din ce in ce mai folosita in acest scop, marind considerabil suprafata casei, dar si pentru un aspect modern.

Accesorii bucatarie

Orice bucatarie are nevoie de cateva accesorii pentru a completa perfect camera. Indiferent de modelul bucatariei, urmatoarele recomandari se vor incadra perfect in orice stil ai avea:

 • masa – rotunda sau patrata – amandoua sunt perfecte pentru o bucatarie, iar acestea le poti alege in functie de dimensiunea ei, dar si stilul tau.
 • scaune pliante sau tapitate – scaunele pliante sunt necesare in orice locuinta, indiferent ca spatiul este mare sau mic. Pot completa locurile la o masa in cazul in care ai invitati supriza. Scaunele tapitate pot fi introduse la o masa de dinning sau in bucatarie.
 • plante ornamentale sau condimente proaspete – busuioc, menta, oregano si rozmarin, nu numai ca vor arata superb intr-o bucatarie datorita culorilor naturale, dar te pot ajuta sa dai o nota de savoare preparatelor.
 • iluminat – pe langa geamurile mari, vei avea nevoie si de cateva corpuri de iluminat. Amplasate pe perete vor da o nota de intimitate, mai ales seara.

Ce tipuri de termopane folosim pentru bucatarie

O bucatarie trebuie sa fie luminoasa, astfel aceasta trabuie sa dispuna de geamuri mari, dar si de o calitate foarte buna pentru a te proteja in sezonul cald sau rece. Pot fi montate oriunde, in diverse forme pentru a schimba aspectul intregului spatiu.

Compania Rehau vine in ajutorul tau cu cateva modele care se pot personaliza in functie de spatiul pe care il ai si pot fi realizate in diverse nuante. Acestia au devenit unul dintre principalii jucatori de pe piata din industria tamplariei PVC, datorita calitatii ireprosabile si durabilitatii in timp.

Rehau SYNEGO

 Acest model de tamplarie de la Rehau te va surprinde datorita adancimii constructive de 80 de mm si de cele 2 sau 3 garniturii care vor asigura izolatia perfecta.

Au un coeficient termic de Uf= 0.94 w/m2k pentru tamplarie si pentru sticla Ug = 0.6 w/m2k, putand fi montate pana la 3 foi de geam. Daca ai o bucatarie care are acces la terasa atunci vor fi tocmai bune, oferindu-ti luminozitatea de care ai nevoie. Le poti atasa rolete pentru un control mai bun al luminii, dar si pentru un aspect modern.

Tamplaria este armata cu otel zincat cu o grosime de 1.5 – 2 mm, avand avantajul de a nu ruginii in timp si a nu-si schimba forma.

Dotate cu feroneria ROTO acestea permit o ventilatie suficienta, dar si o siguranta antiefractie care va fi absolut necesara pentru a fi linistit atunci cand nu esti acasa sau esti plecat in vacanta cu familia.

Rehau culisante cu ridicare

Frumusetea si accesibilitatea termopanelor culisante este mereu de admirat, mai ales cu noul sistem de ridicare in plan paralel GENEO, datorita materialelor Hightech RAU – FIPRO. Acestea sunt foarte bine izolate, atat fonic, cat si termic.

Un avantaj al acestor profile in afara de aspectul modern pe care ni-l ofera este siguranta antiefractie si usurinta de manipulare a acesteia.

Acest sistem culisant poate fi un avantaj pentru cei care nu au spatiu suficient in bucatarie, putand opta pentru un sistem de geamuri sau usi culisante. Si pentru o bucatarie open space sunt recomandate, putand departaja rapid camerele. Mirosul de mancare nu v-a mai patrunde in living dar te vei putea bucura de spatiu mare atunci cand nu gatesti.

Aceste tipuri de termopane, fata de celelalte modele pot fi realizate la dimentiuni impresionante cu o inaltime de 2.7 m pana la 10 m latime si o greutate maxima admisa a canatului de 400 kg. Si acestea vin intr-o varietate mare de culori, asta ramanand singura ta problema. In functie de locuinta poti opta si pentru inchiderea completa a terasei cu acest sistem, realizand o bucatarie perfecta pentru a o putea folosi vara, dar si iarna.

Bucatariile sunt unele dintre cele mai preferate camere dintr-o locuinta. Pot fi amenajate usor si pot schimba radical o casa. Cu ajutorul unor ferestre sau usi de calitate, vei schimba total designul acestor incaperi, putandu-te bucura de noul tau proiect.

Articolul 3 Idei de Bucatarii moderne cu ferestre frumoase apare prima dată în termopane rehau.

]]>
https://rehau-termopane.ro/3-idei-de-bucatarii-moderne-cu-ferestre-frumoase/feed/ 0
Ce sunt ferestre de tip bovindou? https://rehau-termopane.ro/ce-sunt-ferestre-de-tip-bovindou/ https://rehau-termopane.ro/ce-sunt-ferestre-de-tip-bovindou/#respond Wed, 20 Jul 2022 07:07:27 +0000 http://rehau-termopane.ro/?p=3743 Arhitectii au cautat intotdeauna sa proiecteze si sa imbunatateasca locuintele, atat din punct de vedere al design-ului, dar si al eficientei energetice. De multe ori, acestia aleg sa se foloseasca de elementele din mediul inconjurator pentru a scoate in evidenta cat mai bine locuinta si a o ajuta sa ofere proprietarilor o experienta cat mai…

Articolul Ce sunt ferestre de tip bovindou? apare prima dată în termopane rehau.

]]>
Arhitectii au cautat intotdeauna sa proiecteze si sa imbunatateasca locuintele, atat din punct de vedere al design-ului, dar si al eficientei energetice. De multe ori, acestia aleg sa se foloseasca de elementele din mediul inconjurator pentru a scoate in evidenta cat mai bine locuinta si a o ajuta sa ofere proprietarilor o experienta cat mai placuta.

Un element arhitectural foarte popular si des folosit in ziua de azi este folosirea ferestrelor de tip bovindou.

Ce este bovindoul?

Bovindoul este o constructie iesita in afara casei, asemanator cu un balcon inchis, care cu ajutorul uneia sau a mai multor ferestre dispuse in semicerc, vor permite camerei in care a fost instalata sa fie extinsa. De cele mai multe ori, numarul este cuprins intre 3 si 6 ferestre cu dimensiuni egale, majoritatea dintre acestea fiind fixe, dar exista optiunea de a instala si geamuri de termopan mobile pentru un flux de aer imbunatatit.

Care sunt beneficiile pe care ti le aduc ferestrele de tip bovindou?

Lumea doreste in general case cat mai luminoase si spatioase. Acesti factori importanti se afla la baza multor decizii atunci cand se construiesc case sau se achizitioneaza locuinte. Geamurile de tip bovindou sunt o modalitate excelenta de a satisface cei doi factori mentionati, acestea avand 4 avantaje de care poti beneficia in casa ta:

 • Mai multa lumina naturala

O camera luminata intr-un mod natural poate avea nenumarate beneficii asupra ta. Sanatatea ta fizica si mentala are numai de castigat atunci cand casa este luminata natural. De asemenea, din punct de vedere financiar te poate avantaja, deoarece nu vei mai fi nevoit sa folosesti becurile in timpul zilei, fiind un mod excelent de a face economii la energia electrica.

 • Mai mult spatiu in casa

Lumina naturala este un element de design interior cu o importanta semnificativa.  Mai multa lumina inseamna un spatiu mai deschis si mai extins, lucru ce te poate avantaja nespus. Avand in vedere spatiul creat in urma crearii bovindoului si instalarea geamurilor de acest fel, incaperea va fi extinsa. De asemenea, datorita cantitatii semnficative de lumina care va intra in camera prin ferestre, aceasta va avea iluzia unui spatiu mult mai mare.

 • Un loc perfect pentru relaxare

Ferestrele de tip bovindou, impreuna cu spatiul creat pot ajuta la amenajarea unei zone placute de relaxare. O canapea conceputa special pentru aceasta locatie va pune in evidenta mai frumos camera si te va ajuta sa ai un loc in care te poti odihni sau sa citesti o carte.

 • Exteriorul casei va avea un aspect minunat

Nu doar interiorul locuintei poate beneficia de acest spatiu. Exteriorul casei tale poate arata semnificativ mai bine cu ajutorul acesteia, fiind o modalitate excelenta de a adauga dimensiune unui perete care in mod normal ar fi fost fara forma si sa scoata casa mai bine in evidenta, oferind un aer elegant si clasic.

De ce termopane Rehau este perfecta pentru a realiza un bovindou?

Cu ajutorul sistemelor de la Rehau poti schimba orice camera din casa ta, realizand rapid un bovindou. Termopane Rehau sunt realizate in propria fabrica si sunt recunoscuti ca fiind unii dintre ce mai mari jucatori de pe piata tamplariei PVC. Mai ales in cazul acestor ansambluri de termopane este necesar ca montajul sa fie realizat de profesionisti si calitatea acestora sa fie una de top.

Compania Rehau ofera clientilor lor diverse sisteme de geamuri si usi pentru a se potrivi oricarui stil, dar si mediu, indiferent de locul unde este amplasata casa. Nu conteaza ca este munte sau campie, acestea isi vor face treaba multi ani de acum inainte.

Pentru o astfel de schimbare este recomandat sa alegi un sistem cu 3 foi de geamuri ( tripan ) pentru a fi cat mai eficient energetic. Verile au devenit mult prea calduroase si iernile prea aspre. In acest sens, ei au dezvoltat cateva modele de tamplarii PVC pentru a nu simti diferentele de temperaturi din exterior. Au fost suplimentate cu garnituri pentru a nu avea probleme cu patrunderea umezelii sau a curentiilor de aer.

Unde poti sa instalezi ferestrele de timp bovindou?

Ferestrele de tip bovindou sunt o alegere excelenta atunci cand vrei sa beneficiezi de lumina naturala si de un spatiu extins. Doar adaugand aceste elemente in orice camera vei dori, aspectul acesteia va fi schimbat cu succes. Astfel, iti voi prezenta 3 locuri cele mai populare unde poti sa instalezi aceste ferestre pentru a beneficia de un spatiu suplimentar si de o lumina de vis:

 • Living

Livingul este cea mai importanta camera dintr-o locuinta, aici fiind locul preferat de socializare, atat cu familia, cat si cu prietenii. Sufrageria este o alegere clasica pentru instalarea unor ferestre de tip bovindou, deoarece aici poate fi un spatiu de odihna excelent pentru orice membru al familiei. Culoarea alba se potriveste excelent cu orice tip de arhitectura, insa poti alege ce culoare doresti, deoarece compania Rehau iti poate oferi diferite culori si tipuri de suprafete ce imita lemnul din care poti alege.

 • Bucatarie

Bucataria poate fi de asemenea un loc excelent pentru a instala ferestrele de tip bovindou. Cu o adancime mai mica, acest tip de termopan poate fi o alegere excelenta pentru a mari bucataria usor, fara sa faci prea multe schimbari de design. O bucatarie echipata cu acest tip de ferestre va beneficia de lumina naturala si spatiu, lucru ce va face timpul petrecut aici o placere.

 • Birou

In ultimii ani, lucrul de acasa a devenit ceva comun si amenajarea birourilor din locuinte a explodat. Aceasta camera poate benefica de ferestrele de tip bovindou, indiferent de activitatea pe care o desfasori, fiind un mod excelent de a beneficia de lumina, atunci cand lucrezi la laptop sau te bucuri de un hobby in timpul liber.

In ziua de azi, proprietarii de locuinte cauta sa isi maximizeze cat mai mult spatiul disponibil, pentru a se bucura de mai multa libertate. Ferestrele de tip bovindou sunt o alegere excelenta pentru a te bucura de lumina naturala, de a te conecta mai bine cu mediul inconjurator exterior si de a mari spatiul din camera intr-un mod elegant si atragator.

Articolul Ce sunt ferestre de tip bovindou? apare prima dată în termopane rehau.

]]>
https://rehau-termopane.ro/ce-sunt-ferestre-de-tip-bovindou/feed/ 0