Geamuri Termopan

Geamuri termopan ( sticla ) ocupa aproximativ 80% din suprafata ferestrei si este foarte important sa fie bine executat.
Sigilarea dubla de geam termopan cu material butilic asigura etansarea necesara unei izolari termice superioare.
Geam termopan are introdus intre foile de geam argon direct pe linia de productie, nu prin supape, obtinand un coeficient de transfer termic de 1.1W/mpK.

geam termopan

In cazul de geamuri termopan tripan (cu 3 foi de geam) grosimea recomandata este de 40 milimetri.
Geam termopan este denumirea populara pentru un sandwich format din doua foi de sticla lipite perimetal prin intermediul unei baghete de aluminiu si al unor sigilanti de tip membrana cauciucata.

Rezulta geamuri termopan cu caracteristici de izolare termica deosebita care pastreaza transparenta necesara spatiilor vitrate. Si acest produs poate fi intalnit sub diverse proprietati care vor influenta in mod evident pretul tamplariei.

termopane geam tripan.jpg

Izolare termica si fonica

Grosimea baghetei de aluminiu folosita la sigilarea sticlei isi pune si ea amprenta asupra pretului final. Va recomandam sa achizitionati tamplarie al carei geam sa aiba o bagheta de 16 mm grosime. Doar in acest caz se obtine un mediu interior suficient de voluminos pentru a izola bine incaperile de temperaturile de afara.

Grosimea foilor de sticla influenteaza si ea caracteristicile termice dar mai ales cele de rezistenta la impact ale geamului termopan. Cel mai des folosit este geamul de 4 mm suficient de rezistent pentru ferestrele uzuale ale unei case. Pentru vitrine, terase sau ochiuri de geam de peste 2 metri patrati este indicat sa folositi macar geam de 6 mm sau chiar tip duplex 3.1.3

duplex.jpeg

Izolare eficienta

Sticla clara transparenta (float) – se obtine prin topirea intr-un cuptor la temperatura de 1500oC a unui amestec de nisip, carbonat de sodiu (agent de lichefiere), calcar si dolomita (agent de stabilizare) intr-o baie de staniu, dupa care este racit treptat la temperatura ambianta. Suprafetele sticlei de geam termopan sunt perfect paralele si netede.

Sticla colorata in masa ( fumurie ) – se obtine din sticla transparenta prin adaugarea de diferiti oxizi metalici (verde, gri, bronz, albastru). Datorita proprietatilor sale filtrante, functie de culoare si grosime, geamul colorat in masa reduce solicitarea ochiului la lumina solara puternica.

Sticla reflectorizanta – se obtine din sticla transparenta sau colorata in masa pe fata careia se aplica la iesirea din furnal un strat metalic transparent.

Sticla cu emisivitate scazuta (Low-E) – se obtine din sticla transparenta pe fata careia se aplica un strat metalic sau de oxizi metalici. Proprietatea esentiala a acestui tip de sticla este ca redirijeaza spre interior radiatia termica. Se foloseste de obicei pe fata 2 sau 3 a temopanului.

geamuri termopan

geamuri termopan

actiune iarna

Sticla de securitate – se obtine prin alaturarea a doua sau mai multe foi de sticla float (clara, reflexiva sau colorata in masa) cu unul sau mai multe straturi de butiral de polivinil (PVB) de grosime 0,83mm. Daca sticla se sparge, cioburile raman lipite de folie diminuand riscurile de taiere.

geamuri termopan duplex

geamuri termopan duplex

Sticla clima-guard solar / 4 season Avantaje: diminuarea efectului de sera, in special in timpul verii; reducerea consturilor cu energia electrica necesare sistemelor de aer conditionat si permite patrunderea luminii naturale in incapere (avantaj important fata de sticla reflexive).

O inovatie a ultimilor ani este sticla 4Seasons pe scurt 4S, care pe langa proprietatea de a tine caldura in casa pe timp de iarna, are si proprietate de control solar pe timp de vara.
Controlul solar se refera la reducerea efectului de sera ceea ce se traduce prin reducerea de costuri la energia electrica folosita de sistemele de racire pe timp de vara.

Tehnicile de realizare a geamului și cerințele tot mai aprige pentru crearea unor medii cât mai ECOfriendly au dus la apariția sticlei LOW-e, un tip de sticlă ce reflectă o mare parte din radiațiile solare, garantând un transfer termic mai mic și un grad de economie și ergonomie sporit.

Acest aspect se datorează stratului fin de particule metalice pe suprafața sticlei de geamuri termopan. Sticla LOW-e prezintă numeroase avantaje principalul fiind economia pe factura de utilități, prin scaderea necesității de răcire a încăperilor, pe timpul verii.

4s

Protectie solara

Primavara
Diminueaza efectele asteniei de primavara, asigurand tot confortul necesar indiferent de modificarile climatice caracteristice anotimpului.

Vara
Temperatura ideala pentru casa ta – confortul si racoarea sunt asigurate chiar si in zilele caniculare.

Toamna
Tranzitia catre anotimpul rece devine insesizabila, confortul si suprimarea costurilor reduse pentru incalzire fiind asigurate.

Iarna
Protectie termica de 3 ori mai mare decat a vitrajelor duble obisnuite.

    Sunt de acord cu preluarea datelor cu caracter personal. Pentru mai multe detalii vezi politica de confidentialitate!*


    Pentru cea mai buna izolare termică și fonică pentru geamuri termopan recomandăm pachetele de sticlă cu 3 foi, cu grosimi între 32 și 52 mm.

    Baghetele de tip distanţier termic la geamuri termopan, realizate din plastic cu inserţie din oţel au un transfer scăzut de energie, eliminând apariţia condensului în zona perimetrală exterioară a sticlei.

    În plus, inserţia de gaz inert între foile de geam (argon) asigură caracteristici termice ale pachetului de sticlă considerabil îmbunătăţite, perfect adaptabile proiectelor specifice caselor pasive.

    Indiferent de alegerea făcută pentru geamuri termopan te vei bucura de confort fonic și termic, vizibilitate mai bună, siguranță și economie de energie pe tot parcursul anului.