Baia poate fi o incapere destul de intunecata si, de regula, de mici dimensiuni. Alegand sa pozitionezi o ferestra de termopan in spatiul tau de igiena si relaxare, ai putea sa o pui cu usurinta in evidenta, adaugand confortului tau un plus de valoare.
Sa nu uitam ca baia este una dintre acele incaperi in care umiditatea si temperatura sunt intr-o continua schimbare. Ca prin urmare, un astfel de mediu favorizeaza cu succes aparitia igrasiei sau a condensului ce ar putea s-o afecteze nu doar estetic, ci si din punct de vedere functional. Odata ce ei decizia de a monta un geam in baie, proiectul de amenajare s-ar putea complica putin, mai ales daca nu stii care e cel mai potrivit loc in care s-o pozitionezi (daca ai aceasta disponibilitate), ori ce caracteristici ar trebui sa indeplineasca in raport cu nevoile amplasamentului. Hai sa afli tot ce trebuie sa stii despre acest subiect!
De ce sa amplasezi o fereastra din termopan in baie – Avantaje
Un prim motiv si avantaj totodata, pentru care sa iei in considerare instalarea unei ferestre in baie, e pentru gradul de luminozitate pe care ti-l ofera. In general, baile fara ferestre sunt medii iluminate artificial si, in foarte multe cazuri, numarul lor este unul generos pentru a reda senzatia unui spatiu pe deplin confortabil si relaxant. In baile de mici dimensiuni, acolo unde se considera ca nu e necesar un spatiu generos pentru a acoperi nevoile in materie de igiena, lumina joara un rol important, avand drept principal beneficiu marirea vizuala a acestuia.
Trecerea de la un sistem artificial de iluminat, la lumina naturala, cel putin pentru o parte a zilei, va face o diferenta majora, pentru ca vei putea inclusiv sa economisesti in ceea ce priveste consumul de energie. Chiar daca nu vorbim de un consum major, putin cu putin se va aduna si se va resimti ulterior la factura de energie.
Totodata, confortul este bineinteles vizat. O etanseitate corespunzatoare va asigura o buna ventilatie, ducand implicit la mentinerea unui mediu placut si relaxant pe durata intregii perioade in care iti vei petrece timpul in baie.
Cu ce dezavantaje vine montajul unei ferestre in baie?
Asa cum este normal insa, montajul unei ferestre termopan in baie vine si cu o serie de dezavantaje. De pilda, daca incaperea este pozitionata intr-un spatiu la care ochii vecinilor ar putea avea acces, intimitatea s-ar putea sa-ti fie afectata. Dar poti rezolva acest lucru apeland la o perdea sau la ferestre termopan cu vitralii colorate sau cu grad de transparenta redus.
Iar un alt dezavantaj ar putea fi preintampinat in momentul in care alegi o fereastra oarecare, in special atunci cand accesul la baie s-ar putea face si din exterior (ca de exemplu, atunci cand este pozitionata la parterul casei sau la un nivel accesibil). In lipsa unui sistem de siguranta, ferestrele de o calitate inferioara s-ar putea transforma cu succes intr-o sansa pentru hoti.
Cum alegi cea mai buna fereastra pentru baie
Ca sa alegi cea mai buna fereastra pentru baie trebuie sa:
- Te asiguri ca modelul ales corespunde dimensiunilor date spatiului deja existent (in cazul in care alegi sa inlocuiesti ferestrele vechi), fie sa ai certitudinea ca pot fi realizate modificarile structurale impuse;
- Nu permita un schimb de temperatura si infiltratiile;
- Sa fie usor de manevrat;
- Dispune la nevoie de un mecanism de siguranta performant;
- Materialele sunt rezistente la umiditate;
- Este in concordanta cu designul de ansamblu al baii;
Cum afli ca ai ales cel mai bun model de fereastra?
Chiar daca o parte din aspectele esentiale cu privire la calitatea ferestrei sunt aproape imposibil de observat atunci cand achizitionezi modelul de geam ales, fie ca-l achizitionezi online, dintr-un magazin fizic sau la indemnul unui specialist, dupa montaj se va vedea cu adevarat investitia pe care ai realizat-o. Totusi, exista unele lucruri care ti-ar putea indica chiar si asa cu ce tip de geam te-ai putea alege. Iata cateva aspecte care-ti pot arata ca ai achizitionat un model corespunzator.
Nu formeaza condens pe geamuri
Prezenta condensului pe geam indica faptul in incapere aerul nu circula in mod corespunzator, lucru ce poate indica de altfel lipsa unui sistem de ventilatie, disponibil astazi la ultimele modele de ferestre termopan aparute pe piata (de exemplu, termopanele marca Salamander). Cu un astfel de sistem ai putea sa previi aparitia mucegaiului sau a igrasiei, formarea unui mediu excelent pentru bacterii (care ar putea incuraja dezvoltarea lor si aparitia unor probleme medicale) si multe altele.
Izoleaza excelent indiferent de conditii
Fie ca e vara sau iarna, ferestrele bune pot izola fara niciun fel de probleme baia, prevenind aparitia unor infiltratii, implicit schimbul de parametri ce determina confortul si siguranta. Daca atunci cand intri in baie simti un disconfort neobisnuit, de exemplu, temperatura a scazut subit sau a crescut in sezonul cald, cel mai probabil ferestrele nu sunt suficient de bune incat sa determine o buna izolare. Cand nu exista niciun fel de neplaceri in acest sens si zero schimbari termice, confortul tau va fi unul desavarsit.
Dispun de vitralii stabile si rezistente
Umiditatea ridicata sau schimbul de temperatura ar putea duce cu succes la fisurarea geamului, in timp ce, ferestrele de calitate vor fi in permanenta la polul opus. Daca ferestrele tale n-au trecut primele teste, este foarte putin probabil sa faca fata cu succes si la acest aspect. Totusi, poti opta pentru ferestre cu strat dublu de sticla pentru a-ti asigura o eficienta mai sporita.
Cum sa pozitionezi fereastre termopan in baie
Locul ideal pentru a pozitiona fereastra in baie e la partea superioara a tavanului sau cat mai sus, de preferat, fara a coincide la partea opusa cu zona in care se afla toaleta sau cabina de dus, de exemplu. Asta te-ar putea ajuta sa te bucuri de un plus de incredere in ceea ce priveste intimitatea, dar si confortul.
Totodata, opteaza pentru dimensiuni si materiale adecvate, care sa corespunda perfect cu nevoile personale, fara a omite necesarul de care are nevoie baia pentru a asigura un confort sporit. Pentru a vedea lucrarile noastre vezi https://rehau-termopane.ro/portofoliu